flickr-withtextTumblr-icon  blue-facebook-logo

Природен парк "Русенски Лом"

www.lomea.org

Адрес на Дирекцията: бул. Скобелев 7;

тел.: 082 872397


В източната част на Дунавската хълмиста равнина на около 20 км. южно от гр. Русе се намира един уникален и живописен кът на родната природа - Природен Парк 'Русенски Лом'. Паркът носи името на река Русенски Лом - последният десен приток на Дунав.

Continue Reading

Долмен - Малко Търново

This text will be replaced

Природен парк “Странджа”

Природен парк “Странджа” е най-голямата защитена територия в Република България (1 161 кв.км – 1 % от площта на страната. Обхваща българската част на Същинска българска Странджа в областта на водосборите на реките Велека и Резовска (с местно наименование „Резвая“). На юг граничи с Турция, а на изток с Черно море. Единственият Природен парк в България, от общо 11 за страната, който има излаз на Черноморското крайбрежие.

Continue Reading

Туристически пешеходни маршрути - Дряново

1.Дряновски манастир - с.Геша - с.Славейково -  Римско тържище Дискодоратера – обратно до Дряновски манастир.Туристически излет за 6  часа по маршрут през широколистни гори и малки височини доващи хубав изглед за района. Богато разнообразие на растения, билки и гъби.

Continue Reading

Пещера "Бачо Киро"

Пещера “Бачо Киро” се намира в района на Дряновския манастир, в живописните каньони на р.Андъка и р.Дряновска.Отстои на 300 м. от манастира “Св.Арахангел Михаил” в отвесна варовикова скала висока 25 м. на 335 м.н.в.

Continue Reading

КАДЪН ЧЕШМА - Обзор

Намира се в северозападните покрайнини на града в полите на планината. До нея отвеждат няколко пътечки. Ако решите да подишате свеж и прохладен горски въздух, може да се разходите до чешмата, като едната възможност е да минете по ул.”Младежка” през т.нар. Иван Баир, другата е да тръгнете нагоре по ул. „Индустриална”, а в случай, че сте любители на по-дългите преходи, ви препоръчваме живописна разходка през Първомайската поляна и крепостта „Калето”, откъдето минава маршрутът на екопътеката.

Continue Reading

Екопътека „Калето” – Обзор

Обзор е град, който предлага уникално съчетание между море и планина, затова през последните години усилията на местното управление са насочени наред с утвърждаването му като един от най-привлекателните морски курорти, и с развитието на планински и еко туризъм.

Continue Reading

          email-BG

                faq 

 

                                      ads-bg