flickr-withtextTumblr-icon  blue-facebook-logo

Най-високият пилон с националния флаг в България - Хасково

На 20-ти юли 2012 година, на Илинден, с тържествена церемония в град Хасково бе открит най-високият пилон с националния флаг в България! Идеята за издигането му, приветствана от целокупната хасковска общественост, е на градоначалника Георги Иванов.

Continue Reading

Старата часовникова кула - Хасково

Часовниковата кула на Хасково е построена в началото на 19-ти век като символ на града и на стопанския подем. Незнайно защо, през 1913 г. Градският общински съвет приема решение за разрушаването ѝ...

Continue Reading

Музеен център „Тракийско изкуство в Източните Родопи” – Хасково

 

През 2009 г. в непосредствена близост до Александровската гробница отвори врати Музейният център „Тракийско изкуство в Източните Родопи”. За построяването му народът на Япония дари близо 3 милиона долара. Огромният комплекс бе открит лично от японския принц Акишино и президента на България Георги Първанов.

Continue Reading

Александровската гробница - Хасково

Александровската гробница датира от IV в. пр. Хр. и е един от най-ярките паметници на тракийската култура. Открита е през 2000 г. от прочутия археолог Георги Китов (1943-2008 г.). Внушителните ѝ размери я нареждат сред най-монументалните гробници по българските земи. Изключително добре запазените стенописи обогатяват с нови данни представите ни за тракийските религиозни обреди, култове, въоръжение, бит и облекло.

Continue Reading

Културно-исторически музей - с. Момчиловци, общ. Смолян

Намира се в центъра на селото и съхранява експонати от отдели Археология, Възраждане и Етнография, които са свързани с историята на селото. В музея има и малка картинна галерия.

Работно време – от 9.00 до 17.00 ч. всеки ден
Вход - 1 лв

Continue Reading

          email-BG

                faq 

 

                                      ads-bg