flickr-withtextTumblr-icon  blue-facebook-logo

Екомузей с аквариум - Русе

Екомузей и Аквариум - русе

В Екомузея е представено многообразието на животинските видове и защитените територии по поречието на река Дунав, както и съжителството на човека с природата.

Музеят е разположен на четири етажа, където могат да се видят богата колекция от вкаменелости, както и диорами, представящи различни животински видове в реална среда. Тук се намира и най-големият сладководен аквариум в България с риби от Дунав и вливащите се в него реки.

Специално внимание в експозицията е отделено на праисторическите животни. Представен е макет на космат мамут (Mammuthus primigenius) в реални размери. Изложена е и единствената в света най-цялостно запазена част от друг вид мамут – долната челюст от Mammuthus rumanus.

В друга зала на музея може да се види макет на пещера, в която да се разгледат и над 10 000 вида прилепи. За да бъде автентично преживяването, аудиоефекти пресъздават покапването на вода по стените на пещерата.

Адрес: ул.Етър 3
Тел.: 082 825 002
Работно време: 9.30 - 18.00
Без почивен ден
Входни такси: за ученици и студенти - 1,00 лв, за индивидуални посетители - 4,00 лв, за организирани групи (над 5 души) – 3,00 лв.

          email-BG

                faq 

 

                                      ads-bg